3D printen, chocolade en patisserie
Alleen voor mensen met een budget en tijd kan ik een buste in chocolade maken.
De ontwikkelingen gaan snel op het 3D printgebied maar direct printen met chocolade is nog niet echt mooi.
Ik heb 'via een omweg' deze bustes in chocolade gecreëerd.
Het kost tijd, want er moet eerst een 3D scan van u worden gemaakt.
Daarna wordt de moedermal ge-3Dprint.
Vervolgens maak ik weer een gietmal die ook kan worden gebruikt om u in chocolade, suiker te gieten of ijs maken.
Hieronder ziet u de lectoren (gegoten in chocolade) voor wie ik werk.
Ze zijn geschaald op 7 cm. hoogte.
Zijn ze niet om op te eten?
Als ik ze in van ijs maak, dan smelten ze voor me.
En als ik in de mal suiker giet en een lolly maak, dan kan ik een puntje aan ze zuigen.
De laatste ontwikkeling is weer van hele andere koek.
Een gepersonifieerde uitsteker voor koekjes, kaas, worst, of of of.....
Je kunt ook je stempel zetten in een boterham en dan vlug je boterham in het broodrooster zetten.
Of je kunt er fondant of marsepein mee uitsteken.
Mogelijkheden te over.
Deze chocolade mallen maak ik zelf. U kunt ook mallen bij mij laten maken. Het moedermodel moet kort tegen 150 graden Celcius kunnen.
Voor de promotie en een proefschrift maakt ik een chocolade oren.
Het was de bedoeling dat de structuur van de 3D print terug kwam in de chocolade.
Van dit ge3Dprinte model heb ik weer een broche gemaakt.
Chocolade Amsterdammertjes. Het moedermodel is een 3D print.
10 cm. hoog en knetterkorrels op de achterkant. In wit, melk, puur of gold. Het model is home made gevacuümvormd en het moedermodel is ge3d-print.
Met behulp van de 3D printer zijn deze koekjes tot ontwikkeling gekomen.
met ledverlichting
De enige echte grote lekkere en unieke Domtoren!
Een tweede serie home made Domtorens. De klok is apart opgespoten en met eetbare goudverf bewerkt. Er kan ook eetbaar bladgoud op. Achterkant is ingestrooid met brokjes knetterchocolade. :-)
En 3D prints. Foto is gemaakt door http://www.fotografiegroen.nl/
Voor de 4e keer heb ik meegedaan met de week van het nachtkastje. Dit keer heb ik chocolade domtoren mallen gemaakt met behulp van een 3D print en ze gevuld met chocolade.
Te koop in de webshop
Deze zijn ongeveer 7,5 cm. hoog en zijn te bestellen in de webshop.
Met behulp van 3D wordt er een uitsteker geprint waarmee u koekjes, fondant of marsepein kunt uit kunt steken.
Tussen de gevreesde andere modellen op de vreeskast. Ziet u de verschillen?
De mal is ook gebruikt om lolly's te gieten. Andere mogelijkheden zijn er nog: roomboter, drop, noga, botercrème en dan truffelen???