Informatie over Janny Bakker
​Altijd vol ideeën en op zoek naar uitdagingen.
Over drempels heen stappen en driedimensionaal denken.
Op zoek naar smaken, kleuren en combinaties...
Stel doelen en ga over grenzen en kijk vol bewondering naar het resultaat..
Zo heb ik in december 2013 in 3 weken tijd een 3D project afgerond.
In het fotoalbum kunt u zien dat ik met behulp van de 3D printer twee personen heb 'gevat' in chocolade en suiker.
In 2014 ben ik weer verder gegaan met 3D projecten met de 3D printer en maakte koekuitstekers.
Inmiddels werk ik ook met plotters om de patisserie nog leuker te maken.
In 2015 is het project 3D cake frames gestart en Taarttopperpins.
Begonnen met de flamingo cake op 1 poot voor de verjaardag van mijn dochter en in later in het jaar met een ooievaar.
Mr. Ooievaar heeft op de Cake International in Birmingham een Bronzen certificaat gekregen van de strenge jury.
Mr. Ooievaar is ook te maken met een luier in de snavel voor de aankondiging van een geboorte.
In november heb ik meegedaan in 'De week van het nachtkastje.'
Cake International 2016: De Schakspeare doll van suiker en modeling chocolade is gewaardeerd met een Silver Award. Een leuk artikel in de Molenkruier op pag 3.
Op dit moment bezit ik een chocolade 3D printer.
Als ik voedselveilige 3D print modellen nodig heb, dan besteed ik die uit.
Ik maak er dan later met voedselveilige siliconen mallen van voor chocolade objecten.
Werkervaringen
Skills
Microsoft Office pakketten
WIX beta
Acces
Big Ben
Detex
Plotter
3D printen
Corel Draw
Lasersnijden
gietsiliconen/kneedsiliconen
en nog veel meer ;-)
​
2010 - present
2010 - present
Mananagement assistente op het Kenniscentrum Techniek & Innovatie op de Hogeschool Utrecht.
​2002 - 2018
U kunt mij ook vinden op Linked In.
Vanaf juni 2001 tot 2018 werkte ik op de Hogeschool Utrecht.
Daarvoor heb ik in verschillende branches gewerkt en veel ervaring opgedaan.
Ik heb altijd met veel plezier gewerkt en doe dat nog steeds maar nu full time voor mijzelf.
​​
Het is erg leuk om kennis over te dragen.​
Opleiding
ROC ASA Leusden
Modules: ​
Beslag, taarten en gebak
Chocolaterie
Marsepein en surprises
Suikerwerken (suikergieten, -trekken en -blazen)
Patisserie
​​
Wendy Schlagwein
Fairy,
3D Plaatjes
Draak
Carroussel Paard
Meisje met flamingo's
Rudolf
Modules:
Sugar Flowers
Sugarpaste
Royal Icing & Piping
Mastercertificaat PME
PME - Opleiding taartdecorateur
​​
Nathasja Flapper Flappergasted
Kaasmeisje
Elfje Amelia
Baby Olifant
Serdar Yener
Antieke auto
Stichting Horeca Onderwijs:
Module: ​HACCP
Chocolade Academy Callebaut
Transfer sheets & Bonbons en pralines
Robèrt van Beckhoven
Eugenie Skalosub
Suikerbloemen
Fablab Utrecht
Lasersnijden
Tekenen in Corel Draw
Basiscursus Patisserie
Chocolade - Luxe taartjes en gebak - Desserts voor feestjes - High tea, zoete- en hartige producten - Klassiekers in een hip jasje.
Gevorderdencursus Patisserie
Chocolade - Korstdeeg en boterdeeg - Soezen - Verschillende soorten beslag - "desserts op bord"
Ver-Gevorderden Patisserie
Bonbons, Bijzonder gebak, Mini patisserie, Koffie compleet, Moleculaire technieken.
Snoepjes I
Marshmellows, zachte nougat, kermisnougat, zachte karamel, fruitblokjes, chocolade karamel, pepermunt
Snoepjes II
Winegums, Borstplaat, Vruchtenborstplaat, Zeeuwse babbelaar, Tum tum, Heldere vruchtendrups of lollies
Brood I